“Hoe beter we onze kinderen zelfstandig maken en een grote eigenwaarde meegeven hoe meer wij bijdragen aan hun geluk en gezondheid later. Vandaar dat ik dit boek ‘HAPPY KIDS’ van harte aanbeveel”

Roy Martina – Arts, auteur en trainer

“Een helder en duidelijk geschreven boek met een boodschap waar ik helemaal achter sta en die met een leuke ezelsbrug (‘HAPPY’) overgebracht wordt. Direct toe te passen in de dagelijkse praktijk, en dat is volgens mij waar ouders op zitten te wachten.”

Drs. Tischa Neve – kinderpsycholoog en auteur van ‘Positief en creatief opvoeden’

“Dit boek is een parel die een verrijking is voor iedere ouder. Het getuigt van inzicht en vakmanschap. Sella biedt simpel & effectief gereedschap voor de optimale opvoeding. Met als resultaat: meer plezier voor ouder én kind.”

Robert Benninga – Auteur van ‘Haal het beste uit jezelf’

“Ik heb met veel plezier je boek gelezen. Ik vind het een mooie en praktische handleiding voor een betere opvoeding. Het brengt op een aangename en leesbare manier praktische kennis en moderne inzichten bijeen. Vooral de open en eerlijke toon spreekt mij, en ik denk heel veel lezers, aan.”

Dr. Jeroen Terpstra – Psychiater GGz Centraal

“Als holistisch arts heb ik de meest complexe en chronische ziekten behandeld. De meeste ziekten worden veroorzaakt doordat wij een vals zelfbeeld hebben en te lage eigenwaarde. Dit hebben we in onze onbewuste programmering meegekregen van onze ouders en andere opvoeders of rolmodellen. Hierdoor zijn wij afhankelijk geworden van anderen voor ons geluk. Ziekte hebben we onbewust gekoppeld aan de behoefte voor aandacht, zorg, waardering en nog veel meer. Hoe beter we onze kinderen zelfstandig kunnen maken en een grote eigenwaarde kunnen meegeven hoe meer wij bijdragen aan hun geluk en gezondheid later. Vandaar dat ik dit boek ‘HAPPY KIDS’ van harte aanbeveel.”

Roy Martina – Arts, Auteur en Trainer

"‘HAPPY KIDS’ bevestigt hoe fantastisch het is om aan het vergroten van het zelfvertrouwen van kinderen te werken. Auteur Sella van de Griend is een professional met oog voor het kind en zijn/haar mogelijkheden. De HAPPY-methode is een krachtig plezierig en laagdrempelig instrument, bruikbaar voor ouders en iedereen die met kinderen omgaat en werkt."

Fijke Willemse – Eigenaresse Kinderpraktijk Dol Fijn! Winnaar counsellor van het jaar 2012

“Zelfvertrouwen is essentieel in een mensenleven. Het maakt ons op een zachte wijze krachtig en in verbinding. De HAPPY-methode is daarom een fantastisch instrument om het zelfvertrouwen van kinderen intact te houden. En passant leren ouders hun – soms – geschonden zelfvertrouwen te herstellen. Een aanrader dus, deze methode en dit boek. Je wordt er happy van!”

Janita Venema – Initiator methode ‘Het Fluisterkind®’ en auteur van het gelijknamige boek (1)

“Zelfvertrouwen is onmisbaar voor een gelukkig leven. Als ouder wil je je kind alles geven, maar hoe? Leer je kind te vertrouwen op zijn eigen gevoel. Sella reikt je de handvatten, inzichten en praktische adviezen.”

Josje Feller - Oprichter Vrouw & Passie

“De dag dat ik je boek had gelezen was het ’s avonds uiterst relaxed aan tafel met mijn 3 mannetjes! Het is – ook vandaag weer – relaxed doordat ik mijn zoons betrek in de oplossing in plaats van ze te straffen. En goed om te zien hoe creatief ze zijn in het bedenken van de oplossing! In ieder geval kan ik vanuit mijn rol als moeder zeggen dat de HAPPY-methode me erg aanspreekt en makkelijk is toe te passen. Vooral het idee dat kinderen deel van de oplossing moeten zijn in plaats van het probleem, vind ik heel krachtig. In mijn werk als trainer houd ik mij bezig met de aanpak van kindermishandeling. Kindermishandeling komt in alle lagen van de bevolking voor. Wat deze gezinnen gemeen hebben, is dat er sprake is van een stressvolle gezinssituatie, waarin op veel terreinen problemen zijn. Voor ouders is het dan heel moeilijk om op liefdevolle wijze lastige opvoedsituaties de baas te zijn. De HAPPY-methode kan voor deze gezinnen de ommekeer betekenen. Met de HAPPY-methode is het mogelijk om in korte tijd inzicht te krijgen in de effecten van je eigen opvoedgedrag. Daarnaast kun je met deze methode je eigen zelfvertrouwen opbouwen en ook dat van je kinderen. Het boek ‘HAPPY  KIDS’ is in onveilige gezinssituaties een enorme steun voor ouders.”

Drs. Ninke van der Leck – Bureau Bespreekbaar; voor Training en Advies bij Kindermishandeling

“De auteur heeft een schat aan ervaring op het gebied van opvoeden, zowel als ervaringsdeskundige als in haar opleiding(en). Veel daarvan is terug te vinden in dit boek. Ouders die graag ondersteuning willen bij het opvoeden van hun kind(eren) kunnen hun hart ophalen. Je krijgt ook een spiegel voorgehouden, dat zeker. Het is een makkelijk leesbaar boek. Een mooi concept, o.a. door de reflectievragen aan het einde van elk hoofdstuk! En prachtig geïllustreerd door zwart-wit-foto’s, uit het hart gegrepen. Ik ben erg onder de indruk van dit boek.”

Liesbeth van Wijngaarden – Logopedist-stottertherapeut en Kindertolk®

“Het boek ‘HAPPY KIDS’ van Sella van de Griend is een absolute aanrader voor vaders en moeders die hun kind beter willen begrijpen en beter willen begeleiden in hun leven. Sella heeft vanuit haar kennis en vaardigheden het beste uit verschillende methoden en theorieën gecombineerd en is er in geslaagd om dit in de praktische HAPPY-methode te vatten. Het boek staat vol duidelijke voorbeelden en leest prettig weg. Een goed naslagwerk!”

Drs. Daniëlle van der Horst – Beleidsmedewerker en moeder van Isa (7) en Seb (4)

“In mijn dagelijkse werk als kindertandarts merk ik hoeveel ouders worstelen met de opvoeding van hun kinderen op allerlei vlak. Dit gaat mij aan het hart. Na het lezen van het boek ‘HAPPY KIDS’ gun ik het alle ouders en verzorgers van kinderen kennis te nemen van de HAPPY-methode. De methode  kan de  kapstok  zijn die verder kan worden volgehangen met praktische aanvullingen voor een gezonde en gelukkige leefstijl binnen de normen en waarden van een gezin. Een gezond en gelukkig leefmilieu voor ouder en kind.“

Drs. Margot de Groot-Nievaart – Kindertandarts

“HAPPY, een direct toepasbare methode op een effectieve manier toegelicht. Prettig leesbaar met prachtige illustraties. Voor iedereen die meer wil weten over de invloed die we hebben op kinderen. Met als resultaat: HAPPY KIDS.”

Laura Donker – Gelukscoach

“Wat ‘n eye-opener! Zelfvertrouwen aanleren, daar draait het bij opvoeden om. De juistheid van dit standpunt blijkt wel uit de helderheid van het boek. Niks ingewikkeld, alles valt logisch op z’n plaats. Heel goedwerk, Sella!”

Hans Horwitz – Vader van Peter (32) en Ymke (15)

“Handig zeg, zo’n HAPPY kaart met de methode in het kort, dan leg ik die op tafel en dan kunnen de kinderen (9 & 11) kijken of we nog goed bezig zijn.”

Hilde Jans – Psycholoog, Cambiamo

“Het boek is vrolijk, mooi en toegankelijk!”

Nienke van der Does – Pedagoog

“Ik heb jouw boek met veel plezier gelezen en denk dan gelijk aan de ouders en kinderen die ik begeleid om op een positieve manier naar school te gaan. Jouw boek kan daarvoor een bijzonder goede bijdrage zijn. Dank voor deze bijdrage.”

Els Hendrikse – Directeur Stichting Veilig Onderwijs

“Een mooie handleiding dit boek en een mooie afspiegeling van werken aan je zelf. Komplimenten!!!”

A. van Kalleveen

“Ik wil graag weer een boek van je bestellen. Ik had het namelijk meegenomen op vakantie en de vrouw waar we ons huisje van huurden zag jouw boek liggen. Ze had er al over gehoord en wilde het graag aanschaffen! Zo zie je maar, zelfs in Spanje is een markt voor jouw boek. 

Daissy Goddijn

“Fijn dat je een boek schrijft wat uit de machtstrijd tussen ouders stapt die ze denken met hun kinderen te hebben. Ik hoop dat je er veel deuren mee opent!”

Saskia

“Hai Sella, Wát een gave video! En wat zie je er prachtig uit en zo vol rustig zelfvertrouwen! Wat een uitstraling! Ik ben echt ontroerd door je optreden. Heel veel succes met de verkoop van je boek. Ik heb er drie besteld!”

Nathalie

“Ik kom nog een keer een handtekening halen voor in het boek…… Dan heb ik een echte Sella!”

Catja Schaart

“Drs. Sella van de Griend heeft een belangrijk boek geschreven over opvoeding. Het boek richt zich op omgang met kinderen. Echter, de verstandige lezer zal al snel (h)erkennen dat de Happy methode goed is voor alle mensen die dicht bij je staan. Een integer boek met een integere en zachtmoedige kijk op omgang met je kids en met jezelf.”

Bart van der Horst – Filmmaker en papa

“Ik ben er heel enthousiast over, vooral omdat het zo praktisch is en je tools geeft die je meteen in het dagelijks leven kunt toepassen.”

Marije van der Haar-Peters – Eindredacteur Groter Groeien